Пуканките са една от най-предпочитаните храни в света. Няма как напълно

...
Пуканките са една от най-предпочитаните храни в света. Няма как напълно
Коментари Харесай

Пуканките - полезна или вредна храна?

Пуканките са една от най-предпочитаните храни в света. Няма по какъв начин изцяло да се насладим на кино лентата в киното без една огромна порция. Или пък да организираме детско празненство, в което да не е включено обичаното лакомство
Прочетете още
Но когато става дума за питателните преимущества на пуканките, мненията са много спорни. Някои експерти по храните настояват, че са здравословна храна. Други считат, че са твърде богати на въглехидрати, мазни и солени.

И с цел да отстранен подозренията, от профилирания за храни уебсайт Delish решават да прегледат въпроса, допитвайки се до мнението на специалисти и диетолози.

Пуканките имат висока централизация на потребните за здравето фибри. А те са основна част от уравновесеното хранене, защото предотвратяват скоковете на кръвната захар и предизвикват здравословната флора от положителни бактерии в червата.

Предимство на пуканките е и високата централизация на полифеноли. Тези микроелементи имат мощни антиоксидантни свойства, които оказват помощ за понижаване на риска от хронични болести.



Пуканките са и нискокалорична храна, въпреки съществуването на въглехидрати. Съдържат шест грама въглехидрати на порция и единствено един грам протеини.

Сами по себе си, пуканките могат да се смятат за здравословна храна. Проблемът в действителност е в добавените масло, сол, карамел или шоколад - нещо, което доста трансформира макронутриентите.

Най-големият проблем, обвързван с хранителната стойност на пуканките, е натрият. И е толкоз елементарно да бъдат пресолени, заради оскъдния си натурален усет. А нарасналият банкет на натрий може да докара до високо кръвно налягане, сърдечни болести и даже до инсулт.

Затова, в случай че желаеме да ядем здравословни пуканки, би трябвало да ги одобряваме в колкото се може по-чист тип. И общо взето да стоим надалеч от тези, които се оферират в киносалоните да вземем за пример.

И най-хубавият вид е да приготвим сами пуканките, като обърнем особено внимание на метода, по който ги подправяме. Вместо да разчитаме на разтопеното масло и доста сол, по-разумно е да заложим на други подправки. Риган, червен пипер и чесън или лук на прахуляк са сполучлив вид.

 

Източник: lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР